Bedrijfsfinancieringen voor de ZZP'er en het MKB

 

 

Wat zijn je mogelijkheden?

Als ondernemer kun je je financieringsmogelijkheden uitbreiden met onze oplossingen voor krediet en financiering. Je krijgt natuurlijk ook toegang tot de expertise van onze experts in ons netwerk.

Bedrijfsfinanciering bestaat in verschillende vormen, voor verschillende doeleinden. Of het nu gaat over een bedrijfslening om je bedrijfspand te financieren of zakelijk krediet om genoeg werkkapitaal te hebben. 

Omdat je altijd op zoek bent naar nieuwe mogelijkheden, geven wij je ideeën die bij je bedrijf en persoonlijke interesses passen. Dat allemaal dankzij de expertise van onze netwerkpartners.

 

Bel ons gerust

Of je nu je bedrijf wilt laten groeien, de waarde ervan wilt bepalen, een waarde overdracht transactie wilt implementeren of risico's wilt verminderen: AFB brengt je in contact met de juiste experts, inclusief deskundigen voor ondernemingsadvies en de kapitaalmarkt.

 

Bel ons gerust

Wij bieden een groot pallet aan oplossingen voor de behoeften van je bedrijf en leverage tegen financiële activa, cashflows en niet-financiële activa. Onze experts zorgen ervoor dat je het juiste type financiering hebt die aansluit bij je behoeften en specifieke situatie.

 

Bel ons gerust

We werken samen met jou aan een oplossing voor alle complexe financiële eisen die je hebt en gaan hierbij uit van je persoonlijke en zakelijke situatie. 

 

Bel ons gerust

De keuze: lenen of krediet?

Wat is eigenlijk het verschil tussen een lening en een krediet? In beide gevallen heb je toegang tot geld waar je rente voor betaalt. Toch komt in sommige gevallen een lening meer van pas, en ben je in andere gevallen beter geholpen met een krediet. 

zakelijk krediet s een geldbedrag dat voor je klaarstaat bij de bank. Je kunt er tot een vaste limiet geld uit opnemen wanneer je dat nodig hebt. Je bepaalt zelf wanneer je dat doet en hoeveel je opneemt. Rente betaal je alleen over het opgenomen bedrag. Iedere maand los je een gedeelte af, dat je weer kunt opnemen als je het nodig hebt. 

Met een zakelijke lening ontvang je het leenbedrag in een keer op je rekening. Je betaalt het bedrag vervolgens in maandelijkse, gelijke termijnen terug. Geld dat je hebt afgelost, kun je niet opnieuw opnemen. Je betaalt een vooraf afgesproken rentepercentage over het openstaande bedrag.

Wanneer komt een zakelijk krediet van pas?

Met zakelijk krediet vang je een tijdelijke behoefte aan liquide middelen op. Bijvoorbeeld als je je rekeningen moet betalen, als je klanten niet of laat betalen, of wanneer je voorraad moet aanvullen.

Wanneer komt een zakelijke lening van pas?

Een zakelijke lening is met name geschikt voor een eenmalige, grote uitgave. Je betaalt er een langlopende investering mee. Denk aan de aanschaf van machines of auto’s, de bouw van een website of een vrije investering in groei en uitbreiding.

Doelen voor een zakelijk krediet

 • Overbruggen van een tijdelijk tekort aan liquiditeit
 • Investeren in marketingcampagne
 • Onderhoud aan machines

Doelen voor een zakelijke lening

 • Bekostigen van een grote aanschaf, zoals een machine
 • Inrichten van bedrijfsruimte
 • Vernieuwen van bedrijfssystemen

Hieronder hebben we een voorbeeld de kosten voor de zakelijke lening en het zakelijk krediet op een rijtje gezet. Je rentepercentage is onder meer afhankelijk van de financiële gezondheid van je onderneming. 

Kosten van een zakelijk krediet

 • Rente: 5,2 tot 9% per jaar over het opgenomen bedrag
 • Aflossing: 1,5% van het opgenomen bedrag
 • Servicekosten: 0,05% van de limiet

Kosten van een zakelijke lening

 • Rente: 3% tot 9% over het uitstaande bedrag
 • Aflossing: in maandelijks gelijke delen
 • Afsluitkosten: 1% van het leenbedrag met een maximum van € 5.000

Looptijd en flexibiliteit van een zakelijk krediet

In principe wordt het krediet een jaar voor je klaar.gezet Je kunt opnemen en aflossen wanneer je wilt. Na ieder jaar wordt beoordeeld of je het krediet opnieuw kunt opnemen en wordt de rente aan op de nieuwe situatie aangepast. Sta je er financieel beter voor? Dan betaal je vaak minder rente. Het kan ook zijn dat je niet meer in aanmerking komt voor het krediet. Dan los je het openstaande bedrag af.

Looptijd en flexibiliteit van een zakelijke lening

Het gehele leenbedrag wordt in een keer overgemaakt op je rekening. Jij bepaalt zelf in hoeveel tijd je het leenbedrag wilt aflossen: minimaal 3 maanden, maximaal 5 jaar. Iedere maand betaal je een gelijk deel van de lening terug. Dus: hoe korter de looptijd, hoe meer je maandelijks aflost. Terugbetaald geld kun je niet opnieuw opnemen.